duminică, 25 octombrie 2009

Ciorba de perisoare

Ingrediente:



2 morcovi

1 telina

500 g rosii

2 ardei grasi

1 ceapa

100 g pasta de tomate

1 l bors

1 legatura de patrunjel

1 legatura de leustean

Pentru perisoare:



500 g carne tocata de pui

2 oua

3 linguri cu orez

2 felii de pâine

1 ceapa

1 legatura de patrunjel

1 legatura de leustean

sare

piper





































Mod de preparare:















Taie zarzavatul pentru ciorba in bucati potrivite si pune-l sa fiarba in 2 l de apa cu putina sare.

Intre timp, amesteca carnea tocata cu orezul fiert, ouale, pâinea inmuiata in apa si stoarsa, ceapa si verdeata tocata marunt, sare si piper.

Din aceasta compozitie modeleaza cu mâna uda perisoare mici si pune-le la fiert in oala cu zarzavat. Adauga apoi rosiile decojite si pasta de tomate.

Lasa sa fiarba la foc potrivit. Spre final, acreste ciorba cu borsul fiert separat si strecurat. Serveste cu verdeata tocata deasupra.







Pentru ca suntem in sezonul rece si rosiile sunt foarte scumpe, inlocuieste-le cu rosii decojite la cutie.













Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu